Дъщерна фирма на "Петрол" за интернет обяви фалит

не могат да ползват услугите, за които имат сключени договори. "Оказа се невъзможно да се свържа с оператор и да попитам, защо нямам интернет. След набиране на номер 080047800 чувам гласово съобщение, че в момента операторите са заети, да се обадя по-късно. Това продължава трети ден", оплака се клиентка на фирмата.

 

Оказа се, че няма връзка и с офиса на "Транс телеком" в Бургас. Той се помещаваше в бизнес сграда на улица "Славянска". От известно време обаче служителите са напуснали сградата и дори на са си платили наема и използваните консумативи. "Не знаем, къде са. Не можем да ги открием, за да си платят", коментира служител на бизнес центъра. Репортер на Chernomorie-bg се свърза с консултант на фирмата в Бургас. В телефонен разговор жената обясни, че от три месеца не работи там. "Не ми бяха плащали няколко месеца и напуснах. До колкото знам в края на февруари "Транс телеком" ще обяви несъстоятелност", обясни тя.

Последни за фалита обаче ще научат клиентите на фирмата. Според договора, който се сключва клиента трябва да предплати за използваната услуга в началото на всеки месец. Не става ясно колко души вече са внесли месечните си вноски, а не могат да ползват услугата, защото тя вече не се предоставя.