DSC_0701

DSC_0701

Експерти обменят опит как се поддържат пътища

октомври в 9.30 часа от председателят на Управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. Той ще приветства участниците във форума. Конференцията се организира от катедра "Пътища" на Университета по архитектура, строителство и геодезия и АПИ под патронажа на Министерството на регионалното развитие, а основната тема тази година са пътните настилки.

Официални гости на 7-та конференция ще бъдат посланикът на Република Полша у нас Н. Пр. Кшищоф Краевски, ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Красимир Петров, кметът на община Бургас Димитър Николов и др. В срещата ще участват изтъкнати български пътни специалисти, преподаватели и чуждестранни гости.

Водещите чуждестранни лектори на конференцията са преподаватели от Техническия универститет в Дрезден – проф. д-р инж. Фромут Велнер, и неговия аспирант инж. Стефан Виларт. Доклади ще изнесат и сръбски пътни експерти в областта на обследването на стоманобетонни мостове. За новостите в пътната безопасност ще говори д-р инж. Маурицио Тира от Италия, а арх. Диен Вирсма ще разкаже за опита на Холандия как се регулира улично движение без хоризонтална и вертикална маркировка.

Участниците в конференцията ще могат да чуят анализи и доклади, както и да обменят опит в 5 панела: "Оразмеряване на пътни настилки", "Оразмеряване на бетонови настилки", "Строителство и поддържане на пътища", "Геотехнически изследвания и управление на пътната мрежа" и "Пътна безопасност".