Festival1

Festival1

Филм за историята на "Златна роза" открива фестивала тази вечер

Състезателната програма стартира в събота от 14 часа с предизвикалия не малко брожения “Баклава” на Алексо Петров.

Два часа по-късно ще започнат прожекциите и на късометражните филми, чийто достойнства също ще бъдат отличени. Журито, което ще оценява продукциите, е с председател Боян Биолчев и членове: Светлана Ганева, Ваня Цветкова, Боян Станкушев и Стефан Командарев. Близо 200 души наброява списъкът с поканените за юбилейното издание на "Златна роза", споделиха организаторите.

Най-очаквани от гостите, разбира се, са представителите на творческата гилдия, които са повече от половината във ВИП-листата. Припомняме, че от неделя до сряда включително, от 19:00 часа в клуб Вояж в Мол Варна широката публика ще има възможността да се срещне очи в очи с някои от най-популярните лица от нашумелите български сериали – "Столичани в повече", "Стъклен дом", "7 часа разлика", "Под прикритие". Звездите ще разговарят с феновете, ще раздават автографи и ще разказват любопитни истории. 

Край морето се очакват и представители на различните институции, компании, организации, телевизии, продуценти и кинокритици, свързани с родното кинопроизводство през последните години. Сред най-очакваните заглавия в програмата са: "Аве" на Константин Божанов, "Островът" на Камен Калев, "Кецове" на Валери Йорданов и Иван Владимиров, "Операция "Шменти-Капели" на Влади Въргала, както и вече успешно представените в родните киносалони "Love.net" на Илиян Дживелеков и „Лора от сутрин до вечер” на Димитър Коцев – Шошо.

30-ият фестивал "Златна роза" се организира от Изпълнителна агенция "Национален филмов център" съвместно с Министерството на културата, Община Варна, Фестивален и конгресен център – Варна, Артин Вижън и в партньорство с Българската национална телевизия, със съдействието на телевизия бТВ и е част от кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г.

Днес+