DSC_0507

DSC_0507

Георги Дюлгеров записва първия си диск. Мариана Попова ще го издава

и няколко кавъра. В него влизат песни по музика и текст на Красимир Гюлмезов, Валентин Пензов, Руслан Карагьозов, Димитър Гетов, Милена Добрева, Светослав Лобушки, Милен Македонски, Александър Кипров. В двойната тава ще бъдат включени и песните, които бургаският талант е изпълнил на сцената на националния конкурс за песен "Бургас и морето", част от които му донесоха и награди. Това са - "Остров спасение" (в дует с Красимира Кралева), "Не чувствам", "Това море и този бряг" (в дует със Стефан Илчев), "Защо се сбогувам", "В нощта", "За теб любов".

"Събрах достатъчно материал, за да направя този диск. Искам да затвора една страница и да сложа началото на друга", сподели Георги Дюлгеров. Той ще презентира албума на голям концерт в Бургас, който ще се реализира с финансовата подкрепа на община Бургас. Концертът е планиран за пролетта на следващата година.

Звездата на Георги Дюлгеров изгря, когато бе на 13 години в тв предаване "Като лъвовете". Зад гърба си певецът има участия в престижни международни и национални конкурси, къдете печели награди. Занимава се с музика от 20 години, но професионално от 13, след като е приет в консерваторията.

Текст Десислава Георгиева

Снимка Лина Главинова