DSC_1336

DSC_1336

ГЕРБ: БСП съкращава хора, но увеличава бордове

на пари и в същото време увеличава броя на членовете в бордовете на дружествата. Това не го разбирам, заяви областният лидер на ГЕРБ - Бургас и народен представител Димитър Бойчев. За пример той даде ВиК Бургас. Бордът на водното дружество е увеличен на петима души, а по времето на ГЕРБ те бяха - трима. "В БСП намират топли местенца на добри заплати на своите хора. Не коментирам в случая бившия областен управител на БСП Любомир Пантелеев, нито неговите качества. Но това не е единичен случай", допълни Бойчев. Пантелеев влезе в борда на ВиК, след като неговата партия пое управлениета на страната.

Провал в реформите във водния сектор чертае и колежката на Бойчев - Ивелина Василева. Според нея, се забавя прехвърлянето на собствеността на ВиК дружествата на общини и на държавата.

"Прецедент е и случилото се преди броени дни - връщането на две апликационни форми, касаещи строежа на тунела под Шипка и Околовръстното на София. Документите не бяха допуснати до разглеждане в Европейската комисия, защото страната ни не е осигурила средства за жп сектора. Така има опасност да загубим 133 млн. евро, толкова струват двата проекта. А управляващите обясняват, как това е дребна работа", каза Ивелина Василева. Тя подчерта, че втория вот на недоворие към кабинета "Орешарски" е продължение на първия и е насочен към слабата работа по отношение на регионалното развитие и инфраструктурните проекти.