Прокурорите са наградени по предложение на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров. Снимка Апелативна прокуратура Бургас

Прокурорите са наградени по предложение на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров. Снимка Апелативна прокуратура Бургас

Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров награди трима прокурори от Апелативен район - Бургас с отличие "Служебна благодарност". Наградите, които са по предложение на Административния ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас, са присъдени за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения в работата на магистратите

Наградените са - прокурорите Кремена Стефанова от Апелативна прокуратурата - Бургас, Красимира Кателиева от Окръжна прокуратура - Бургас, но към момента командирована в Апелативна прокуратура - Бургас и Светослав Маринчев - зам.-административен ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас.

Кремена Стефанова е завършила юридическото си образование в Бургаския свободен университет през 1996 година. Има повече от 20 години юридически стаж в органите на съдебната власт. В Прокуратурата постъпва през 1999 година като прокурор в Районна прокуратура – Средец. През 2005 година е назначена за прокурор в Окръжна прокуратура – Бургас, а от 1-ви юни 2012 година постъпва на работа в Апелативна прокуратура – Бургас, след като е спечелила конкурс.

Красимира Кателиева е завършила юридическото си образование в Бургаския свободен университет през 1998 година. Има повече от 19 години стаж в органите на съдебната власт. В Прокуратура постъпва през 2000 година, когато е назначена за "младши прокурор" в Районна прокуратура – Ямбол. Последователно е работила като прокурор в Районна прокуратура – Бургас, прокурор в Окръжна прокуратура – Бургас, Зам.-административен ръководител и изпълняващ функциите на административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас. От 18-ти юни 2018 година е командирована да изпълнява функциите на прокурор в Апелативна прокуратура – Бургас.

Светослав Маринчев е завършил юридическото си образование в СУ "Свети Климент Охридски" през 2002 година. Има повече от 15 години стаж в органите на съдебната власт. В Прокуратурата постъпва през 2004 година като "младши прокурор" в Районна прокуратура – Бургас. Последователно е работил като прокурор в Районна прокуратура – Бургас, зам.-административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас, прокурор в Окръжна прокуратура – Бургас, а към настоящия момент е зам.-административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас.

Прокурорите са наградени по предложение на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, който връчи почетните грамоти. Той им пожела да поддържат отдадеността си към професията на прокурора, а наред с това да показват същото високо ниво на отговорност, задълбоченост, стриктност и последователност, което са демонстрирали през целия им професионален път.