DSC_3353

DSC_3353

И в Камено бивш кмет стана съветник

градоначалник. Бонев днес заедно с 16-е си колеги положи клетва на тържествена сесия на новия Общински съвет в Камено от мандат 2015-2019. Сесията бе открита от областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. За първи път като кмет се закле и Жельо Вардунски, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ и Реформаторския блок.

Честта да води първата сесия се падна на най-възрастния съветник - Иван Кузманов от НФСБ. За председател на новия ОбС бе предложен само Радослав Балтаджиев от ГЕРБ.DSC_3368DSC_3374DSC_3397

След клетвата Стефан Бонев предаде на своя наследник символите на местната власт. "Ще бъдем опозиция, но не категорична. Нормално е да бъдем коректив на едно управление. И ако има решения, които са в ущърб за развитието на общината и на населението, ние да имаме свободна позиция", коментира Стефан Бонев през журналисти, докато течеше подготовката за провеждането на тайното гласуване за председател.
Според тайния вот за Радослав Балтаджиев са гласували 10 от 17-те съветници в местния парламент. Номинацията му е подкрепена от съветниците на ГЕРБ, Реформаторския блок и по всяка вероятност от независимата Румяна Атанасова. Останалите седем гласа, които са били против, са на БСП и НФСБ.
"Благодаря за доверието, което ми гласувате. След тази амбициозна програма, която г-н Вардунски предложи на жителите на Камено, и на толкова много хора, които му повярвахме, ние ще бъдем Общинският съвет, който ще работи изцяло в помощ на общинската администрация и на населението на нашата община. Ще имаме много задачи и аз съм сигурен, че ще се справим. В Общинския съвет има много опитни хора - както от страна на групата от БСП, така и от другите групи", заяви Радослав Балтаджиев веднага след избирането му на поста председател.
В новия ОбС на Камено влизат: ГЕРБ - 6 съветници, БСП - 6 съветници, Реформаторски блок - 3-а съветници, НФСБ - 1 съветник и Инициативен комитет "Румяна Сотирова" - 1 съветник.

Галерия