Antigona

Antigona

Иван Добчев с "Антигона" на празниците в Созопол "Антигона". Представлението е с начален час 18.30 часа в читалище "Отец Паисий". Текстът на Жан Ануи е преведен от Христо Мицков и Иван Добчев, сценичната редакция е на Иван Добчев. Сценографията е на Станислав Памукчиев, костюмите на - Петя Боюкова, музиката на Христо Намлиев.

В спектакъла участват: Дария Симеонова, Каталин Старейшинска, Невена Калудова, Силвия Петкова, Асен Мутафчиев, Ириней Константинов, Йорданка Любенова, Николай Върбанов, Николай Димитров, Иван Спасов, Росен Белов.
От 19.00 часа залата на Археологическия музей в Стария град ще бъде озвучена от звуците на виолончелото на Стефан Хаджиев и пианото на Венета Нейнска. Виолончелистът Стефан Хаджиев е получил образованието си в прочутото Училище за музика и драма Гилдхол в Лондон и  повече от 10 години живее и работи във Великобритания. 
Пианистката Венета Нейнска е артистичен директор на фестивала SM&RT. Тя е получила музикалното си образование в Лос Анджелис и Лондон и е носител на много престижни международни награди.
От 21.00 часа в Амфитеатъра ще започне концерта "В памет на Никола Гюзелев" с участието на оркестъра на Държавна опера Бургас и солистите Николай Кърнолски - бас, Юлиян Константинов - бас, Мариан Йованоски (Македония) - баритон.