Iv_Dimanov

Iv_Dimanov

Ивайло Диманов с премиера на 57 стиха новата си книга "Всички клоуни отиват в Рая". Началото на премиерата е от 18.30 часа в зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино". 

20 години след първата си книга, превърнала се в най-известната стихосбирка на прехода – "Площад Гарибалди", Ивайло Диманов все още вярва, че честното изкуство е спасение за душата. И продължава да пише.
Най-новата му стихосбирка "Всички клоуни отиват в Рая" е отчаян вик на несъгласие и протест срещу варварите в храма. Поетът ще ни срещне с ловеца на мълнии и делтапланериста Икар, който лети над кукувичата ни държава, с уличния музикант и печалния клоун, осъден по бързата процедура. 
Сборникът съдържа 57 мелодии за трубадур и поетическо великолепие.
В днешно време, признава творецът, мечтателят е престъпник, а престъпникът има всичко още на 33 - власт, пари, имунитет. А ако някой днес падне за свободата, ще е луд или мъртво пиян...
Ивайло Диманов има издадени 8 книги с поезия и разкази, лауреат е на много наши и международни отличия. Пише ърбан поезия за самотници и все още вярва в любовта.
В свят като този, в който живеем, стиховете на Ивайло Диманов носят пречистващата сила на ценности, в които той вярва, и магичното обаяние на безспорния му талант.