DSC_9307

DSC_9307

Ивелина Василева проверява три евро проекта Това е първото посещение на Василева в Бургас след като положи клетва като министър.

На 24-ти ноември, понеделник, в 10.00 часа министър Василева ще види на какъв етап е работата по изграждането на регионалното депо за отпадъци в Братово. Проектът предвижда изграждане на необходимата инфраструктура за екологосъобразното обезвреждане на цялото количество битови отпадъци, генерирани на територията на Регион Бургас, включващ общините Бургас, Средец, Камено, Несебър, Поморие, Айтос, Руен, Карнобат и Сунгурларе.

В 11.45 часа министър Василева ще бъде в Поморие, където се работи по изпълнение на проекта "Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ)-Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на град Поморие".

В 14.30 часа министърът ще провери работата по интегриран проект за водния цикъл на Созопол. Главната цел на този проект е изграждане на устойчива система за водите и отпадъчните води в Созопол и Черноморец.