DSC_0121

DSC_0121

Изпитите след VII кл. започват от 21 май на 23-ти май. Изпитите по изобразително изкуство са на 4-ти юни в СОУ "Св.св. Кирил и Методий".

За всеки приемен изпит кандидатите са длъжни: да се явят в посоченото в служебната бележка училище до 9.30 часа; да представят документ за самоличност и служебната бележка, удостоверяваща мястото за полагане на приемните изпити. 

За приемния изпит по български език и литература учениците трябва да носят син химикал. За приемния изпит по математика учениците носят и ползват  син химикал, линия, пергел, транспортир, триъгълник, молив и гума.

За изпита по изобразително изкуство са необходими - собствени материали и инструменти; рисувателният лист /глината/ се осигурява от комисията по подготовка и провеждане на приемните изпити.

Приемните изпити са анонимни и учениците не поставят знаци, които могат да нарушат анонимността на изпитната работа; 

Резултатите от положените изпити ще бъдат обявени, както следва:

- от изпитите по български език и литература и по математика - до 04.06.2013 год. в училището, в което учат учениците, и на сайта на РИО – Бургас www.rioburgas.org

- от изпитата за проверка на способностите – до 07.06.2013 година.

От 10.06. до 12.07.2013г. учениците получават служебна бележка с резултатите от приемните изпити от училището, в което учат.

Балът за класиране се образува, както следва:

- за профил "Хуманитарен" - като сбор от утроената оценка от теста по български език и литература; оценката от теста по математика; оценката по български език и литература от удостоверението за завършен VІІ клас и оценката по още един балообразуващ учебен предмет.

- за профил "Природоматематически" и "Технологичен" – като сбор от оценката от теста по български език и литература; утроената оценка от теста по математика; оценката по математика от удостоверението за завършен VІІ клас и оценката по още един балообразуващ учебен предмет.

- За профил "Чуждоезиков" като сбор от удвоената оценка от теста по български език и литература; удвоената оценка от теста по математика; оценките по български език и литература и по математика от удостоверението за завършен VІІ клас.

- За профил "Изкуства"  – като сбор от оценката от теста по български език и литература; оценката от теста по математика; удвоената оценка от изпита за проверка на способностите и оценките по два балообразуващи учебни предмета.

- За специалностите от професии - като сбор от оценката от теста по български език и литература; утроената оценка от теста по математика и оценките по два балообразуващи учебни предмета от удостоверението за завършен VІІ клас.

Класирането се извършва по низходящ ред и в зависимост от бала и реда на посочените желания в три етапа.всеки ученик се класира само по едно желание за всеки етап на класиране След всеки етап на класиране ученикът, който се е записал и след това е изтеглил документите си, не запазва мястото.

Снимка Архив Chernomorie-bg.com