Така изглежда картата на страната за днешния ден. Графика НИХМ

Така изглежда картата на страната за днешния ден. Графика НИХМ

В последния ден на годината над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Повече облаци ще има над крайните южни райони, където на места ще има и намалена видимост. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 10°. В новогодишната нощ над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, но в Горнотракийската низина, по Черноморието и поречието на Дунав ще е с ниска облачност или мъгла. Температурите в полунощ ще са между 2° и 7°, в София - около 2°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е разкъсана, над повечето райони до предимно слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над планините в крайните южни райони на страната, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, без валежи. Временни разкъсвания и намаления до предимно слънчево време ще има над северните райони. Вятърът ще е слаб, преди обяд от запад, след обяд ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението но морето ще е 1 бал.