Все повече се затвърждава позицията ми, че Община Бургас губи от липсата на маркетингов отдел, каза Табаков

Все повече се затвърждава позицията ми, че Община Бургас губи от липсата на маркетингов отдел, каза Табаков

Бургас трябва да има ресорен зам.-кмет по спорта. Около тази позиция се обединиха кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков и гостите в онлайн предаването "Избери посока на Бургас". До Табаков застанаха Кирил Танев – фитнес инструктор, и Йордан Янков - Руския, един от най-успешните спортисти на Бургас, с многобройни световни и европейски титли по кикбокс и муай тай.

"Бургас трябва да има ресорен зам.-кмет по спорта. Това е един най-важните сегменти в Общината, а ние в момента имаме зам.-кметове, които съвместяват по няколко дейности, както и едно общинско предприятие "Спортни имоти", което всъщност стопанисва базите, но не се грижи за тяхното развитие. Да не говорим, че то обхваща и паркингите, и гаражите в града, тоест развитието на спорта изобщо не му е приоритетна дейност", заяви кандидатът за кмет.

Кирил Танев се съгласи с думите на Табаков и допълни, че ресорен зам.-кмет по спорта може да приоритизира нуждите на клубовете в града. Според него бил нужен постоянен диалог между двете страни, за да може общината да подпомага не само финансово, но и логистично или с реклама.

"Аматьорският спорт води със себе си здравословен начин на живот, агресията също намалява значително. Една спортуваща нация боледува много по-малко. Нужни са частни малки турнири за футбол, баскетбол и други, които Общината не е длъжна да финансира изцяло, но да подпомага по други начини. Спортът за деца, както и за хората с увреждания, също не трябва да бъдат оставяни на заден план. Нужна е правилна стратегия и приоритети. Един зам.-кмет по спорта би бил много полезен", каза спортистът.

"За пореден път в това студио се казва, че липсва реклама - реклама по отношение на туризъм, културата и спорт. Все повече се затвърждава позицията ми, че Община Бургас губи от липсата на маркетингов отдел. Това води до много загуби за всички нас. Трябва да се помисли и за изграждане на спортни бази за щангисти, колоездачи и лекоатлети. Един от най-успешните ни щангисти сега тренира във фитнес зала", коментира още Живко Табаков.