IMG_9948

IMG_9948

Йордан Йовчев даде старт на кампания за отговорна консумация на алкохол в производството на висококачествени алкохолни напитки "Диаджео" и френската верига хипермаркети "Карфур". Инициатива е първата по рода си в България, в която две компании, всяка от които лидер в своята област, обединяват усилията си в името на обща кауза, а именно да призоват към "Отговорна консумация на алкохол". Кампанията ще се проведе едновременно във всички магазини на верагата в страната, включително и в Бургас, и ще продължи до 12 юни 2011 г.

"Като човек, който толкова години се занимава със спорт съм възпитан, че най-важното нещо е личната отговорност. Независимо дали става въпрос за подготовката за спортно състезание или за поведението ми извън спортната зала. Затова искам да призова всеки един човек към отговорност и при консумацията на алкохол. Защото както е нужна концентрация при изпълнението ми на различните гимнастически уреди, същата концентрация е нужна и когато сядаш зад волана. А във втория случай отговорността е още по-голяма, защото освен за своята лична безопосност, отговаряш и за живота на останалите участници в движението", каза Йордан Йовчев при старта на инициативата.

Той раздаде на клиентите в магазина специално произведените от "Диаджео" бутилки с минерална вода, носещи на етикета си посланията на кампанията за отговорна консумация на алкохол. Същите бутилки получава и всеки, закупил в "Карфур" продукт от най-популярните марки алкохол на "Диаджео" – №1 в света алкохол-водка "Smirnoff", №1 уиски за България "Johnnie Walker" и най-бързо развиващото се ирландско уиски у нас - "Bushmills". Промо екипите ще насърчават потребителите да се включат в анкетата, проверяваща навиците и познанията на българина относно отговорната консумация на алкохол. Всеки участник в нея ще получи скреч карта, с която може да спечели безплатен ваучер за такси с идеята таксито да е превозното средство, в случай, че шофьорът е употребил алкохол.