Калоян Колев се състезава в категория до 93 кг.

Калоян Колев се състезава в категория до 93 кг.

Калоян Колев атакува временния пояс на "Maxfight" в категория до 93 кг. Зрелищният май ще се проведе в амфитеатър "Арена" в Свети Влас на 2-ри август. И очаквано в спор за трофея на ринга срещу Калоян Колев, чиито мачове приключват бързо, с увереност и завидна сила и умения, ще излезе световният шампион от Украйна Станислав Цуркан.

Припомняме че трофеят в тази категория бе спечелен и е притежание на Атанас Джамбазов, който обаче напусна страната от близо година за да живее, тренира и участва в боеве в Лас Вегас. В негово отсъствие временния колан атакува Калоян Колев, който само преди година също в Свети Влас победи участникът в олимпийсикте игри по борба Феликс Поланидис. След този мач, Калоян записа още няколко внушителни победи приключили в първите минути на срещата и утвърди името си в професионалния ММА, в който изгря през 2016-та година. До момента внушителният боец е записал 9 победи на професионалния ринг без нито една допусната загуба.

Възпитаникът на НСА тренира двуразово в Слънчев бряг под наставленията на личния си треньор Теодор Карастоянов, където е на лагер. Опитният специалист е категоричен че Калоян Колев е най-добрият български боец в категория до 93 кг. към този момент. Освен с ММА името на 26-годишният Калоян Колев се свързва и с свободната борба, където е многократен републикански шампион. 

Галерия