DSC_3473-1

DSC_3473-1

Канят колоездачните клубове на среща за вело мрежата на община Бургас на работна среща днес. Поводът е реализацията на проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", част от които ще бъде и вело мрежата.

На срещата ще бъдат обсъдени резултатите от предварителното обследване и предложението на проектантския екип за изграждане на мрежа от велоалеи в рамките на Бургас и кварталите на града. 
Проектът предвижда подобряване на достъпа и увеличаване на възможностите на  велосипедистите да се придвижват в градска среда с цел велосипедният транспорт да се превърне в алтернатива на другите видове транспорт в рамките на града ни.
При реализирането на проекта ще бъдат изградени изцяло нови велоалеи, ще се маркират трасета и ще се удължат съществуващите такива. Ще се изградят велостоянки и паркинги за велосипеди.  
Идентифицирани са възможности за реализиране на 35 км. потенциални веломаршрути в централната част на града, 15 км. в периферната част на града и 10 км. в отдалечените крайградски райони.
Стремежът ни е на тази среща да се дадат повече мнения и предложения, за да се приложи най-добрият опит за подобряване на ефективността при изработването на проектната документация  и изпълнението на строителството по проекта.