PismoH

PismoH

Клиентите на "Хеликон-Бургас" написаха най-дългото любовно писмо - 49,3 м. Предишният победител беше Велико Търново. В оспорваното състезание тази година Велико Търново отстъпи на Бургас. "Болярите" се наредиха на второ място с любовно писмо, дълго 44 метра. На трето място се класира "Хеликон-Добрич" с 36,20 м.

Книжарници "Хеликон" организираха надпреварата в 12 града за трета година по идея на издателство "Кръгозор. В любовните писма, написани от клиентите могат да се прочетат блестящи послания, любовни признания, пожелания, крилати фрази и цитати от велики писатели. Церемонията по измерването на писмата се състоя в понеделник вечерта в "Хеликон-България" в София.

Присъстваха дипломатически представители от Чили, Испания и Аржентина и много гости. Събитието беше съчетано с премиера на луксозното издание "Сто сонета за любовта" на Пабло Неруда. Мария Петрова и Петър Гълъбов танцуваха страстно танго, докато публиката дегустираше чилийско вино и ръчно изработени шоколадови бонбони "Кама сутра".

Ето и класацията на любовните писма в "Хеликон", качена в сайта на веригата:

"Хеликон-Бургас" – 49,3 м

"Хеликон-Велико Търново" – 44 м

"Хеликон-Добрич" -  36,20 м

"Хеликон-Габрово" – 31,10 м

"Хеликон-Русе" – 15 м

"Хеликон-Стамболийски" (София) – 10,35 м

"Хеликон-България" (София) – 7,65 м

"Хеликон-Стара Загора" – 6,75 м

"Хеликон-Витоша" (София) – 6,30 м

"Хеликон-Благоевград" – 5,30 м

"Хеликон-Пикадили парк" (Варна) – 3,90 м

"Хеликон-Кюстендил" – 3,50 м

"Хеликон-Шумен" – 3,10 м

"Хеликон-Пловдив, Център" – 1,65 м

"Хеликон-Пловдив" – 0,65 м