DSC_3116

DSC_3116

Клуб "Чанове" набира нови танцьори в Бургас от 9 града от цялата страна.DSC_3096 В 12:00 часа пред централния площад на Община Бургас се събраха стотици бургазлии, за да съприживеят празника и да се насладят на танцовите умения на участниците, облечени в стилни жълто-черни костюми. Целта ни е да популяризираме българския танцов фолклор и дейността на клуба в града, споделиха организаторите.DSC_3104

Клуб по български народни танци "Чанове" е създаден през 2005 г. в гр. София от Милена и Костадин Господинови. За тези седем години живот клубът се разраства и в момента е единствен в България, представен в девет града - София, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Чирпан, Пловдив и Елин Пелин. Клуб "Чанове" наброява над 1500 души в цялата страна, а няд 300 са танцьорите в Бургас. 
През април 2010г. стартира първото онлайн радио за фолклорна музика - "Чанове".DSC_3131 Вече шест поредни години организират и семинар по български народни танци за хора от цялата страна. В Бургас клуб "Чанове" съществува от три години. Ръководители са Албена и Севдалин Трендафилови. Началото бе положено през октомври 2009 г. в ОУ "Любен Каравелов", в ж.к. "Възраждане", а от 2011 г. има групи и в ж.к. "Зорница", в ж.к."Изгрев", ж.к."Меден Рудник" и ж.к."Славейков". За желаещите да се включат да танцуват клубът открива нови групи за начинаещи, като записването ще става предварително както следва:от 9-ти октомври  във вторник и четвъртък в ОУ "Любен Каравелов" - от 19.30 часа, в СОУ "Йордан Йовков" -  от 18.30 часа,, на 11 октомври в СОУ"Константин Преславски" - от 18.30 часа ,а на 15 октомври в ОУ"Елин Пелин" в понеделник и сряда от 18.30 часа.
Клубът взема участие в много и различни надигравания в цялата страна – Пазарджик, Казанлък, Ягодово, Русе.