Кметът на Несебър иска промяна в управлението на общинска собственост

Той е внесъл две предложения. Едното касае отстъпването на право на строеж върху имот в Несебър, а другото - продажба на идеални части от УПИ в Слънчев бряг - Запад. Докладната ще бъде гледана на заседание на Общинския съвет днес.

Проектът за дневен ред предвижда още точки за промени в утвърдената мрежа на учебните и детските заведения и обслужващите звена в община Несебър за учебната 2010/2011 година, а също така и изменение на Наредба №11 за цените на автогаровото обслужване, както и за удължаване на отстъпеното право на строеж за изграждане на сграда на Районен съд - Несебър на площад "Жулиета Шишманова".

Съветниците ще се произнесат и по отказа на "Феста холдинг" АД за строителство на делфинариум на полуостровната част на града, която се намира под егидата на ЮНЕСКО, а също така и по останалите точки от дневния ред, чиито общ брой е 38. 11 от тях са за отпускане на еднократна финансова помощ на жители на община Несебър, намиращи се в тежко здравословно и финансово положение.

Зам.-кметът Янаки Стоянов пък е вносител на докладна записка за изплащане на остатъка от предвидените финансови средства за спортните клубове, без които се затруднява подготовката на състезателите през есенно-зимния сезон.

Максим Момчилов