DSC_3739

DSC_3739

Коста Папазов с грамота от кмета Николов

Коста Папазов, получи днес грамота от кмета на Община - Бургас Димитър Николов. Награждаването бе по повод Европейската седмица на спорта, която се организира от Европейската комисия и чиято столица тази година е Бургас. Мотото на инициативата е "Бъди активен". Тя събра ученици и спортисти на обновената стортна площадка на елитното школо. За откриването на Седмицата на спорта дойде и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.DSC_3641DSC_3565DSC_3658

В двора на ПГЕЕ "Константин Фотинов" се събраха спортни светила, които влязоха в ролята на ментори по различни дисциплини. Така те скъсиха звездното растояние между тях и участниците в демонстрацията. В нея се включиха Димо Костов и Жанета Костова от клуба по баскетбол "Черноморец", Иван Атанасов от клуб "Победа Черноморец"  - европейски шампион за юноши, Мартин Пенев - капитан на волейболния клуб "Нефтохимик 2010" - носител на "Купата на България", Златко Янков от клуб по футбол "Черноморец 1919" и други.

Всички те получиха топки от министъра на спорта Красен Кралев. Той подари и топки за баскетбол, за футбол, за волейбол на ПГЕЕ "Константин Фотинов".

На празника в гимназията присъстваха и общинският съветник Стефан Колев, заместник-кметовете на Община - Бургас - по спорт - д-р Лорис Мануелян и по образование - Йорданка Ананиева, началникът на отдел "Спорт" в Община - Бургас - Веселина Деведжиева.

Кралев: Свързвам Бургас с морето и Георги Костадинов