DSC_3306

DSC_3306

Кой избра СУ Кирил и Методий?

днешният 15-и септември. В това се убеди при церемонията за откриване на учебната 2016-2017 година и екипът на сайт "Черноморие". С изпълнение на песента "Синьо лято" училищната вокална група "Музикални хоризонти" поздрави всички, дошли на първия учебен ден в обновения двор на школото. Сред изпълнителите бе Адам Петков, племенник на потесата Петя Дубарова. Заедно със своята сестра - близначка Мария тази година те ще бъдат в VII клас.DSC_3209DSC_3302

Христина - по-малката внучка на футболния бос Христо Порточавов, е сред първолаците, избрали да се учат в СУ "Св. св. Кирил и Методий". Ева, внучката на ескметицата на Община Созопол - Веска Караманова, също е първокласничка в това училище. В I "г" клас е и Цветомир Цаков, внук на фоторепортера на сайт "Черноморие" - Лина Главинова.

От тази година в СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще учи и синът на кмета на бургаското село Маринка - Лъчезар Колев. Никола ще трупа знания в V "а" клас.

Сред бившите възпитаници на елитното школо е Стефан Минчев - експерт в пресцентър на Община - Бургас.

Да припомним, че сред популярните ученици на централното градско школо е бил маестро Емил Чакъров, чието име днес носят музикалните празници, които се организират всяка година.