Bremenna

Bremenna

Критично е състоянието на бременната жена, покосена от 2 инсулта

акушер-гинеколози и ръководството на болницата за оценка на състоянието й.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова разреши през уикенда да бъдат извършени всички необходими разходи за лечението на пациентката до нормативното решаване на проблема.
Варненската болница е изпратила запитвания до най-добрите европейски клиники и очаква техни експерти да дойдат на място, за да помогнат в разрешаване на тежкия случай.
Вече е обезпечена допълнителна медицинска техника за мониторинг на мозъчния кръвоизлив, осигурени са и необходимите скъпоструващи консумативи за лечението.
Станислава получава първия инсулт на 9 април.
След прегледите станало ясно, че кръвоизливът е на възможно най-лошото място - зад лявото око, разказа бащата на момичето Красимир Димитров. Станислава е била съвсем адекватна, в съзнание и се е чувствала добре.
Лекуващите я лекари обаче обяснили на близките й, че могат да се намесят, но не дават никакви гаранции за бъдещото й състояние, ако я оперират. Операцията можела да доведе до загуба на зрение, впоследствие и на говора на жената. Съществувал риск и от пълна парализа, както и от смърт.
На 29 април жената е покосена от втори инсулт и оттогава е в кома.
Лекарите смятат, че най-доброто в случая е да се направи безкръвна операция, но за извършването й във Варна няма подготвени специалисти.

Днес+