IMG_2007e2

IMG_2007e2

Лауреат на фондацията на Бербатов с дебютна изложба на 11-ти юни от 18.00 часа.  По традиция, в галерията, представяща най-малките и младите бургаски таланти, в края на всяка учебна година се открива първата изложба на млад творец.  През 2011 г. такава бе изложбата на Силвия Ганчева, през 2012 г. на Ана-Мария Коева, а за 2013-та поканата е към Даниела Караиванова.

Даниела е едно от най-слънчевите момичета на Бургас, усмихната и  творчески амбициозна. "Най-голямата ми страст е рисуването", казва за себе си тя, въпреки че постиженията й в областта на науките, също не са малко. Ученичка е на художника Денислав Белчев, с когото в обучителен процес работят през последните 5 години. Когато говори за учителите си по изобразително изкуство, младата художничка не пропуска с обич да спомене всички по пътя на своя растеж и развитие – Петко Стоев, Ира Йотова, Райна Рачева, Таня Стоянова, Златка Коева. Всеки от тях, заема специалноfishman11 място в етапите на нейното творческо пътуване. За Дани, както всички я наричат, това пътуване е безкрайно и безмерно, защото е полет на въображението. Така е озаглавила и първата си самостоятелна изложба младата бургаска художничка – "Криле на въображенито". В експозицията й ще откриете енергичния порив на младостта и вечно търсещия творчески дух, изразени наивистично и сериозно, графично, живописно, даже технологично.
С изложбата на Даниела Караиванова "Криле на въображението", всеки гост на галерия "De’Art", ще има удоволствието да прелети над света, да види невидяното, да помечтае над немечтаното и да разтовари времето от несбъдналото бреме. Защото с творческото въображение на Дани Караиванова всичко може, всичко е, и то по най-непринудения и усмихнат начин.
19-годишната Даниела Караиванова е от малцината млади хора, с доказано развити талант и умения в много области. Тя е носител на първия приз "Шанс за таланта" – 2012 г. на фондация "Шанс за децата на България", лауреат на фондация "Димитър Бербатов" в област "Изкуства" и с награда за социална дейност от същата фондация. 
Младата бургазлийка е участник  в Международната младежка екологична конференция, която се проведе в началото на тази година в седалището на ООН – Найроби, Кения. Там Даниела е избрана за младежки представител за Европа на Програмата за опазване на околната среда на ООН. С много награди е, от конкурси по повечето от образователните предмети.