MBus-Ofis

MBus-Ofis

"М-Бус" осигури работа на безработни и една жена, които като  трайно безработни са кандидатствали по програмата към Бюрото по труда в Карнобат.  В продължение на 9 месеца те ще получават заплащане в размер на минималната работна заплата, както и здравни и социални осигуровки. 

"Тенденцията е,  ако  покажат добри умения  да ги запазим и след изтичане на програмата да ги назначим за постоянно. Вчера сключихме договор с  тях - един диспечер, работник по озеленяването и един  общ работник, който да се грижи за чистотата", каза  Румен Христов – управител на "М-Бус".  Фирмата е концесионер на автогарата в Карнобат. 

Това е трета поредна  програма на Европейския съюз,  която изпълнява "М-Бус". В момента в сервиза на превозвача стажуват 13 ученици  от XI клас на  Професионална  гимназия по транспорт в Бургас

"Изпълнили сме целия кръг от изисквания към една фирма, за да гарантира безопасни условия на труд. Направили сме и  изследване  на условията на работа в самите автобуси. Специализирана лаборатория извърши замервания за  шум и осветеност, като всичко е в нормата както в превозните средства, така и в производствените ни халета", допълни Румен Христов. 

През последните години фирмата обнови значителна част от автопарка си и така подобри условията както за персонала, така и за пътниците.

"Програмата, по която работим е полезна,  като цяло подобни неща в България се неглижират, а не трябва. 90% от нашия  персонал  е съставен от шофьори, а това е високорисковa  професия. Реализирайки тази програма  ние създадохме наръчник с инструктажи към ръководните кадри и към техните служители, който е цял том", допълни Румен Христов.

Снимка Архив