Масовите сметки за парно през ноември са по 30 лева

 

Няма поскъпване и при общите суми за парно и топла вода. Те не само не са надминали стойностите от 2008 година, но дори са се понижили. През  ноември тази година 64.4% от клиентите на бургаското дружество са платили суми до 30 лева. Докато през ноември 2008 г. 57.6% от клиентите са платили  за обши суми до 30 лв. За 2009 година 25.7% са платили суми между 30 и 60 лв., а едва 7 % от абонатите са получили сметки до 90 лв.

През последните месеци топлофикационната компания се погрижи и за подмяната на 30 абонатни станции в различните бургаски комплекси. При монтажа на новите съоръжения се подмениха и старите спирателни кранове, както и термометрите и манометрите по външната и вътрешната отоплителна инсталация. С това дружеството гарантира по-добър топлообмен и по-ниски технологични топлинни загуби, което ще подобри крайната услуга, която клиентите получават.

Докато в някои райони в България цената на парното надхвърля цената на тока, в Бургас да си абонат на топлофикация е най-евтиният и икономичен начин да изкараш зимата на топло. Енергийният доставчик осъзнава своята отговорност и социална роля и се стреми да даде на бургазлии все по-достъпен и все по-икономичен продукт.

Само преди дни Топлофикация Бургас получи отлична атестация от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, с което оправда доверието на абонатите си и им гарантира топлинна и електрическа енергия, съобразена с най-високите световни критерии.