IMG_2108

IMG_2108

Мераклия за плажа на Крайморие къса незаконно билети за чадър, търгът е утре незаконно билети за чадър и шезлонг. Търгът за отдаване на ивицата е насрочен за утре - 16-ти юли. На конкурса за отдаване на концесия в началото на лятото, не се яви желаещ да я вземе. Сега документи за търга са купили няколко филми. Преди обаче да се реши кой ще я стопанисва до края на сезона, един от желаещите вече е решил да изкара някой лев в аванс.

"Плажът има концесионер, фирма "Роял", заяви един от служителите на Димо Павлов, когато екип на Chernomorie-bg го спря днес с въпроса "Законно ли къса билети на плажуващите за чадър и шезлон?". Билетите, които хората получават са без печат. За чадър се вземат 3 лева, толкова струва и шезлонга. Парите се събират от няколко дни, когато са сложени чадърите по протежението на ивицата. Поставени са и спасителни постове, на които от вчера се вее флаг. Спасители обаче няма.
"Аз съм спасител", обяснява служителят на Павлов, който къса билетите на хората. Обещава да ни заведе до шефа си, но след като изминаваме стотина метра заявява, че него го нямало.
"Нали заете, че това, което правите е незаконно?", питаме мъжът. "Правя, каквото ми каже Димо Павлов. То и без това друга фирма не е купила документи утре. Така че...", обяснява той. По думите му излиза, че търга едва ли не е предизвестен.
"Това, което се случва е незаконно и вие го знаете. Ще изпратя служители, които да проверят сигнала", коментира областният управител на Бургас Константин Гребенаров. По думите му няколко са кандидатите, които са закупили тръжни документи за търга утре.
На ивицата в Черноморец също няма стопанин, но фирма има сключен договор с областна управа за инвестира средства в почистването и поддържането му. Срещу това е получила разрешението да сложи чадъри и да къса билети за ползването им.
"Случаят с Крайморие обаче не е такъв. Договор нямаме с никого. Ще проверим нещата на място", уточни Гребенаров.
Плажуващите трябва да знаят, че на иницата трябва да има табела с фирмата концесионер и обозначение за това, което се предлага като атракции, ако има такива. Ако плажът е неопраняем, трябва да има табела. Ако няма такива, замислете се преди да си дадете парите, за да седнете на сянка под чадър.