DSC_8455

DSC_8455

Министър Василева: Водата в Лозенец е чиста

и водите Ивелина Василева. Тя провери днес как функционира задържателния резервоар на пречиствателната станция на Лозенец, който бе пуснат в експлоатация. Той е финансиран със средства от ПУДОС, който са на стойност 746 000 лева, за да бъде решен проблема с отпадните води на Лозенец.DSC_8461

"Предстои да бъде разширена и модернизирана пречиствателната станция. Община Царево има готов проект за това. Той ще бъде финансиран чрез инвестиционната програма на ВиК. Ако имат нужда от допълнителни средства, ще им бъдат отпуснати от Министерството на околната среда и водите", коментира министър Василева.

Задържателният резервоар е временно решение на проблема. Капацитетът на пречиствателната станция е строена за около 4 000 души. Сега през лятото в Лозенец броят на местните и туристите достига 10 000 лева.

По време на инспекцията министър Василева бе придружена от кмета на Община Царево Георги Лапчев, от шефката на РИОСВ - Тонка Атанасова, шефът на ВиК - Бургас Ганчо Тенев. На място дойде и бившата министърка на околната среда и водите Нона Караджова, която от години почива по това време на годината в Лозенец.