За втора поредна година от структурата на ДБГ подаряват цветен празник на бургазлии. Снимка Архив

За втора поредна година от структурата на ДБГ подаряват цветен празник на бургазлии. Снимка Архив

Младежите на партия "Движение България на гражданите" в Бургас за втора поредна година ще зарадват бургазлии на Велики четвъртък. Те организират цветен празник сред природата, който тази година ще се състои на 5-и април, четвъртък, в парка на комплекс "Изгрев". Началото ще бъде дадено в 11.00 часа. Боядисване на великденски яйца на открито и конкурс за най-вкусен домашен козунак очакват жителите на града и неговите гости. За доброто настроение ще се погрижат фолклорните групи "Ветренски славеи" и "Равнечанка".

Освен че ще изнесат музикална програма, жените от двете певчески формации ще се съревновават помежду си и коя от тях е успяла да омеси най-добрия козунак. Те ще разкажат пред публиката интересни техники за боядисване на яйца от миналото и ще споделят спомени за Възкресение Христово от детството си.

Организаторите са приготвили бои, флумастери, цветни моливи, украса и всичко необходимо за шаренето на великденските яйца. За малчуганите е предвидено и състезание „намери къде кокошката е снесла своето яйце в тревата”.

Победителите в двете надпревари – за най-красиво изписано яйце и най-вкусен домашен козунак, ще получат специални великденски кошници и грамоти от младежите на ДБГ. За всички останали участници ще има поощрителни награди под формата на образователни книжки, играчки и лакомства.

Част от боядисаните яйца и домашно направените козунаци ще бъдат дарени на социално слаби бургазлии.