На срещата присъстваха кандидати за съветници Ангел Божидаров, Тодор Ангелов и Степан Дадурян

На срещата присъстваха кандидати за съветници Ангел Божидаров, Тодор Ангелов и Степан Дадурян

Обособяване на нови места за паркиране на автомобили и спиране на презастрояването. Това поискаха жители на бургаския комплекс "П.Р. Славейков" на среща с кандидати за общински съветници от листата на местна коалиция "Ние, Гражданите". 

Повече от два часа продължи срещата, в която участваха кандидат-съветниците - Ангел Божидаров, Тодор Ангелов и Степан Дадурян.

Жителите на бургаския комплекс приветстват идеята на коалиция "Ние, Гражданте" за изграждане на "леко метро". Според тях, транспортно съоръжение от такъв тип би довело до по-бърза и по-лесна транспортната комуникация между комплексите на града.

Бургаските пенсионери от своя страна изложиха наболели за тях проблеми, като завишаване на субсидията за пенсионерските клубове, ремонтиране на помещението, обособено като клуб, осигуряване на допълнителни парични средства за закупуване на костюми за участието на фолклорни изяви. Като най- голям проблем и спешна нужда от разрешаването му възрастните хора от бургаския комплекс "П.Р. Славейков" посочиха предприемането на спешни мерки срещу замърсяването на въздуха. Според тях, те са най-потърпевши от основните замърсители на въздуха, а именно "Кроношпан" и "Лукойл Нефтохим". 

Другият неприятен момент през летния сезон, който бе изтъкнат е шумът от самолетите, прелитащи над комплекс. Според тях, трябва да се вземат спешни мерки, за да се сменят коридорите на преминаване на летателните машини, за да се намали шумния "терор" от тяхното прелитане.

Кандидатите за общински съветници от коалиция "Ние, Гражданите" се ангажираха с поставянето на тези наболели въпроси за разглеждане и взимане на спешни мерки за тяхното разрешаване.

Галерия