Наблюдават регата с бинокли от Мостика Ръководството на клуба заяви амбициите си за добро представяне в регатата. Очаква се в нея да участват морски вълци от най-добрите ветроходни школи у нас. Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и началникът на отдел "Спорт" Веселина Деведжиева заявиха твърдата подкрепа на община Бургас за редовното провеждане на регатата и превръщането й в международно състезание.

Председателят на възстановения миналата година яхт клуб "Черноморец" Димитър Шангов и зам.-председателят Валентин Николов съобщиха още, че през 2010 г. Бургас ще е домакин и на републиканско първенство по кайт сърф. Това е атрактивна дисциплина, която сега влиза като официална в Българската федерация по ветроходство.

"Бургаският залив предоставя идеални условия за развитието на този спорт и тук тепърва ще развиваме силна местна школа", заяви Живко Факирчев от яхт клуб "Черноморец", която ръководи секция "Кайт сърф".

Димитър Шангов анонсира още едно добро намерение – на 1 юни в Бургас да се проведе демонстративен урок по ветроходство за деца. "Черноморец" има амбицията да създаде силна детска школа в този спорт и 12 малчугани вече се състезават за клуба.