sportno

sportno

Награждават Топ 10 на Спортното училище да побеждават във всяка битка – учениците и треньорите на спортно училище "Юрий Гагарин" – Бургас. В спортната история на България завинаги ще останат имената на нашите ученици, които години наред славят името на бургаското спортно училище на световни, европейски и балкански игри.

Шампионите на годината са избрани от 370 ученици, които се обучават в 13 спорта. Всички те за пореден път доказаха, че с талант, упоритост и последователност могат да се постигнат високи резултати. Отличените ще получат от ръководството на училището купи, грамоти и предметни награди за високите си спортни постижения през годината.

Безспорна заслуга за отличията на младите спортисти имат и техните треньори. Те изграждат в тях шампионски характер, несломим дух и воля за победа, които ги водят към нови върхове в спортната кариера. Затова един от треньорите отново ще бъде отличен с приза "Треньор на годината". Това е треньорът по свободна борба Николай Милков, а неговият възпитаник Мариян Тодоров е на призовото първо място в десятката на училището. Той е с 3-ото място от Европейското първенство за юноши и шампионска титла от Държавното първенство.