Наказват директори, градините им с мухъл Причината е, че в ръководените от тях заведения е установено наличие на влага и мухъл. Проверката започна днес по сигнал на родител и се осъществява от инспектори от РИОКОЗ и община Бургас.

В "Златна рибка" е остаряла и материалната база. Община Бургас направи предписания до трите детски градини да заложат в тазгодишните си делегирани бюджети средства за отстраняване на нередностите. Ако до лятото поставените им задачи не бъдат изпълнени, директорите ще бъдат наказани повторно.

Днес беше направена и проверка на ученическите столове в ОУ "Княз Борис", ОУ "Любен Каравелов", СОУ "Иван Вазов", ОУ "Братя Миладинови", ОУ "Георги Бенковски". Във всяко от тези училища храната се осигурява от различна фирма. Не са направени никакви отрицателни констатации.

Скоро ще бъде публично оповестен графикът за обществено обсъждане на делегирания бюджет’2011 на всяка детска градина в Бургас. Родителите могат да присъстват на тези срещи и да влияят при разпределението на средствата по приоритетност.