Geri

Geri

Неофициално, но тържествено обръщение

Други ще се запитат, какво ли искам да кажа със заглавието, така ли ви се струва или наистина има препратка към един безкрайно популярен сериал? Има, разбира се, аз не съм открила топлата вода, нито бързоварчето. За щастие! Не си представям, как бих могла да нося отговорност за всеки спукан бойлер и всеки ударен от ток на света... Но! Звучеше и все още ми звучи, толкова добре, че не можах да се сдържа. Творя си разни неща и си ги ползвам!

Обаче, става дума повече за Бургас, отколкото за мен, наричан как ли не, обичан по всички възможни начини, отричан, мечтан, много желан. Бургас може и Е всичко, на галено "Най-Добрият", защо да не е и най-сексапилният? Ако ме питате – не е проблем. Той е моят Лас Вегас, каквото става в Бургас - остава в Бургас. И е моят Ню Йорк, който няма време за сън, и е моят Париж, Лондон, Рио, Рим... По повод последния, гарантирам, че монета хвърлена във фонтана "Ди Треви" изпълнява толкова желания, колкото и монета, хвърлена във фонтана на Тройката. Бургас си е Бургас.

И все пак, благодарение на екипа на Chernomorie-bg, това (поне засега) е моята рубрика, а аз съм от Бургас и правя нещата със сърце. Говоря много и на всякакви теми, като избягвам ядрена физика, математиката, политиката, заболявания по овошките. За протокола, била съм солист на хор, продължително време "ресторантьор", което слагам в кавички като обобщаващо понятие, значи, че съм била всичко, от чистачка, през барман и готвач, до управител и снабдител, родила съм, грижа се за дете, омъжена съм и отдавна няма тайни за мен в прането, притежавам диплома за "главен готвач" и шофьорска книжка, умея да сменям гума, написах една книга за станиолче от дъвка и една за принцеса, която отглежда слон, напоследък се увличам по сладкарството и за щастие пътувам често. С оглед на всичко това – смятам, че имам право да се разказвам и изказвам във виртуалното пространство по всякакви поводи, делнични и празнични. Дали някой ще чете, на кой ще му е интересно? Това ще покаже само времето. Полезно?!? Полезено ли ви е да знаете, че се произвеждат дамски превръзки с лайка? На мен – не, но сигурно има хора, които се вълнуват... Спокойна съм, дете от голям род, много роднини по първа линия, съответно много „задължени” да ме траят и четат хора. Все ще се получи. 

Няколко думи за сексапила и секси-то. Все хубави неща. Да, малко смахнато, но би било в пъти по, ако рубриката се казваше "Отвратително от Бургас" и в нея се разказваше, откъде можем да си купим гранясала баничка... Не, че аз ще ви го спестя... "Секси от Бургас", защото така се чувствам, защото ми звучи, защото така. "Сексапил" е синоним на "привлекателност", а такава има навсякъде и във всичко, особено в Бургас... Което не значи, че няма да излезем от очертанията му и няма да видим хубавото на други места. Всеки е привлекателен по свой начин, стига да го поиска и да се къпе редовно. Скоро казах, че мразя да ме наричат "позитивна"...

Благодаря Ви, предварително, за вниманието и отделеното време. Тържествено обещавам, каквото и да напиша, каквото и да разкажа, да го направя от сърце, бял дроб, искрено, лично и драматично, доколкото драматични могат да бъдат храната, напитките, пътуванията, хората по пътя, готварските рецепти, екзистенциалните проблеми. И едно уточнение: Това не е женска рубрика! Не правя хороскопи, не следя модни тенденции (не много), не гледам на кафе, не правя бели, черни, зелени магии.  Но, ако ме попитате, защо бешамелът ви става на бучки – ще ви отговоря! Това е просто моят поглед (имам съвсем лек астигматизъм). Бих била щастлива, ако останете, пък и да си тръгнете..., аз щастливо ще тичам след вас. Трудно се сбогувам.

 

P.S.

 

Нарича се "странджанка"! Филия хляб, намазана с кайма, не може да бъде "принцеса". Принцесата бива да е поне кифла. Нещо със захар и мая в тестото. 

Текст Гергана Янчева