IMG_0890

IMG_0890

Несебър ще помага на унгарци да купуват имот

с посланика на Унгария у нас Юдит Ланг. Нейно превъздохителство не скри очарованието си от Несебър, не само като град под егидата на ЮНЕСКО, но и като място, в което усилено се работи, за да може то да бъде запазено за поколенията.

По време на срещата си с дипломатката Николай Димитров я посъветва, когато нейни сънародници желаят да направят инвестиция, закупувайки имот, за работа и отдих да се посъветват с общината или члез туроператорска фирма, защото по този начин тяхната сигурност в предприетото начинание ще бъде гарантирана и в бъдеще. Кметът увери Юдит Ланг, че на територията на Несебър и Слънчев бряг има достатъчен брой полицаи, които ще гарантират сигурността на почиващите по нашето море това лято и че престъпността значително е намаляла през годините.

Посланичката изрази желанието си посолството на родината й да си сътрудничи в бъдеще с общината. Тя увери кмета, че след завръщането си в София ще разговаря със съответните институции и усилещо ще предлага Несебър като туристическа дестинация на унгарските туроператори, защото смята, че тук туристите от Унгария ще получат сигурност, добро обслужване и най-вече ще видят нещо много повече от море, а именно - богата култута.

По време на срещата бе обсъдена и идеята на Николай Димитров общината да изгради многофункционална спортна зала, в която ще се провеждат мащабни международни спортни събития, конференции, туристически изложения и други. Николай Димитров сподели и за проекта, в който е предвидено обновяване на всички спортни терени в населените места на общината. Целта е да се върне старата традиция отбори от различни страни страни да провеждат тук зимната си подготовка, защото климатът е изключително благоприятен.

Според посланичката унгарски отбори ще могат да тренират тук при добри условия на по-ниски цени в сравнение с други страни на ЕС.

Преди раздяла Юдит Ланг получи от Николай Димитров картина с изглед от Стария Несебър и книга с историята на града.