IMG_1054_-1

IMG_1054_-1

Никола Манев жури на пленер в Несебър

За участие в него са се регистрирали 50 художници и скулптори от България, Македония, Турция, Русия и Пакистан. Проявите от конкурсната програма ще продължат до 29-ти септември. Форумът ще инициира и първата арт борса у нас с представители на водещи български галерии, творци и почитатели на изкуството с фокус - нови форми на арт маркетинг и пърформънса като атрактивен начин за презентиране на изкуство.

IMG_1054_-2

Председател на почетното жури е академик Никола Манев, а журито е членове са: популярният наш график - Стоимен Стоилов, доц.Михаил Чомаков (НБУ), проф. Благомир Папазов (ШУ), доц. Димитър Костадинов (ЮЗУ), Иво Тодоров (програмен директор на БНР).

Пленерът е финал на един от най-успешните артпроекти у нас през последните години - да се селектира и показва съвременно изкуство във висококатегорийния туристически сектор. Началото бе поставено на 6 ноември 2012 г. в София с изложба на Павел Митков и танцов спектакъл на асоциация "Капоейра". В края на септември изложбите вече са 30, а пленерът е доказателство, че изкуството има нова атрактивна сцена, която да се грижи за неговия блясък.

Текст и снимки Максим Момчилов