8 са оздравелите пациенти и те вече са изписани. Снимката е илюстративна

8 са оздравелите пациенти и те вече са изписани. Снимката е илюстративна

Нов случай на корона вирус е регистриран във Варна и така броят им там става 12. Това обяви генерал Венцислав Муфачийски на редовен брифинг на Националния щаб за борба с корона вируса. Новите потвърдени случая са 21. Така общият брой на заболелите в страната вече е 264. Сред новите случаи има и двама военно-служещи. Единият е бил на мисия в Румъния и е настанен в Инфекциозно отделение там, а другият е транспортиран до ВМА в столицата от Косово.

Осем души са с две отрицателни проби за корона вирус, те вече са добре и са изписани от болниците, в които са се лекували.

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев извънредните мерки, които бяха въведени от 13-ти март до 29-ти март, се удължават до 12-ти април по предложение на Националния щаб. Затворени остават училища, детски градини, търговски обекти в моловете без магазини за хранителни стоки, фитнес центрове, кафенета, ресторанти. Работят аптеки, магазини за хранителни стоки, бензиностанции, заведения за хранене, но само с доставка до дома.