DSC_7206

DSC_7206

Областният на БСП-Бургас номиниран и за общински

на Евгений Мосинов управлява в оставка, която подаде след резултатите от местните избори, които се проведоха на 25-и октомври. На събранието на местната организация бе решено на 12-и декември да се проведе Общинска конференция, на която да бъде избран новият председател. Право на глас на нея ще имат 175 делегати, които участваха в избора, проведен през март тази година.

Сред номинираните за поста са д-р Красимира Каракашева и Николай Тишев. Спрягат се и имената на Женя Петкова и на Йордан Георгиев. Преди конференцията обаче всеки номиниран ще трябва да реши дали ще участва в избора и да попълни съответната декларация.

Ако Николай Тишев се впусне в битката за общински председател на БСП - Бургас и я спечели, ще направи своеобразен прецедент в морската община. Според устава на БСП областен председател може да бъде и общински. Има такива случаи във Велико Търново и Пловдив. В Бургас обаче съвместяване две в едно не се е случвало. Въпрос на дни е да стане ясно дали това може и ще стане факт.

Галерия