Областният: Не съм предлагал "частни плажове"

Това заяви областният управител Константин Гребенаров по повод публикации свързани с идеята на МРРБ за за създаване на частни плажове от "затворен тип", която той разясни в национален ефир. Реакцията не закъсня и ВМРО се обяви против идеята за частни плажове.

 

"В тази връзка съм изненадан, че ми се приписват идеи, за които дори не съм помислял и които по същество са противоконституционни. Най – сложното в съвременния свят е да се намери баланс между правата на различни социални групи. Малко са хората, които се ангажират с това да намерят компромисно решение, удовлетворяващо всички заинтересовани страни в даден проблем", се казва в писмото на Гребенаров, изпратено до медиите днес.

Той изрази желание в качеството си на областен управител да реши проблема с плажовете.

Идеята, която била обсъждана с представители на МРРБ, областните управители на останалите черноморски области, Съвета по туризъм е да се направи обективна категоризация на плажовете. Да има плажове с национално значение, от местен характер и прилежащи към комплексите затворен тип, както е и в други туристически дестинации – Гърция, Турция, Италия.

"Критиките и първосигналните реакции няма да решат проблема, нито ще подобрят условията за туризъм в България, така че призовавам да не се прави евтин пр, а всеки, които има конструктивни идеи да ги предложи", смята Гребенаров.