DSC_0243

DSC_0243

Областният поздрави бургазлии за 1-ви ноември

се обръщам  към Вас с чувство на вълнение и заслужена гордост от духовните постижения на народа ни. Свидетели сме на ново  възраждане на националния ни дух, на пробудени нови стремежи към книжовност и образование в  изпълнение на заветите на поколения български будители, скромни просветители, свещенослужители, книжовници и пламенни революционери", се казва в обръщението на областния управител.

"Празникът на народните будители ни напомня още веднъж, че сме наследници на старинна и богата на смисъл и ценности цивилизация, която ни поразява със своите прозрения, със своята революционност и същевременно с ренесансовата си светлина, която излъчва като могъща галактика  и предизвиква нашия заслужен възторг. Ние имаме основание да бъдем горди с делата на нашите народни просветители и будители, актуални повече от всякога и в днешната действителност.

Уважаеми български учители, свещеници на Светата ни православна българска църква,  дейци на образованието, просветата и културата бъдете живи и здрави и нека Божията воля и благодат Ви напътства и закриля във Вашето дръзновено богоугодно дело на будители, просветители и народни учители. Честит празник!", пише още в поздравителния адрес.