DSC_3370

DSC_3370

Областният управител с автограф от Захари Карабашлиев

Градината на артистично кафе на любовта "Romeo e Juliet" в Бургас събра приятели и почитатели на творчеството на автора. Срещата-разговор съвпадна и с откриването на кафенето, което е първо по рода си в града.

DSC_3424

"Желанието ни е да правим тук срещи като тази и да може да общувате с интересни автори", каза Росица Баева - представител на издателство "Сиела", с чийто западен знак излизат книгите на Карабашлиев. На представянето бе и друг утвърден български автор - Алек Попов (автор на филмирания роман "Мисия Лондон").

"Когато преди години дойдох в Бургас, мой приятел ме заведе в книжарница "Хеликон". Тогава книги се продаваха на Славейковото площадче в София и на някои други места. През годините обаче вие направихте история. Благодаря ви, без вас ние сме нищо", каза Захари Карабашлиев. Така той изрази своето отношение към веригата книжарници и екипа, част от който бе на представянето. Авторът е и сред носителите на престижното отличие "Цветето на Хеликон".

"Горд съм с решенията, които вземам. В "Симетрия" обаче няма нищо симетрично. Сборникът съдържа 13 разказа. Не търсете в нея Захари Карабашлиев от "18% сиво". Тези разкази са писани след романа", сподели писателят. По думите му всеки един разказ е като роман. Той обаче стои отворен, за да може читателя да го завърши по своя начин. "Свободно четене ви желая", допълни Захари Карабашлиев и отговори на въпросите, отправени към него.