FutbolV

FutbolV

Община Варна подкрепи "Отбор на надеждата"

през октомври тази година. Морският град е представен в инициативата от специализирания учебно-професионален център (СУПЦ) "Анастадия д-р Железкова", в който са настанени хора в неравностойно положение. 
Дирекцията "Младежки дейности и спорт" на Община Варна, подкрепена от едноименната общинска комисия, взе решение да финансира днешната нощувка в София на местните участници в проекта, които в събота ще участват във футболен турнир в столицата. Директор на дирекцията е Калинка Попстефанова.
Варненските младежи ще се противопоставят утре на техни връстници със сходна съдба от София и Пловдив, като целта е чрез футбола те да развият личностните си качества и да се подпомогне социалната им интеграция. До края на месец май в рамките на Homeless World Cup Bulgaria ще се проведат още 5 турнира, като на последните 2 от тях ще присъства и треньор номер едно на 20-и век Димитър Пенев, който е посланик на инициативата. Именно той ще селектира и дванадесетте младежи, които през лятото ще се подготвят за световното първенство в Мексико Сити. В разширения състав за Мондиала ще попаднат и минимум трима играчи от Варна. 
Компанията "Спортс Мениджмънт България", която ръководи проекта, работи на територията на Община Варна съвместно с фондация "Владиславово" и футболен клуб "Спартак 1918". Общо 19 младежи от СУПЦ "Анастадия д-р Железкова" тренират два пъти седмично по час и половина под ръководството на треньора Златин Михайлов, който се включи като доброволец в инициативата. По всяка вероятност дирекция "Младежки дейности и спорт" на Община Варна ще подкрепи местните участници в Homeless World Cup Bulgaria, обезпечавайки нощувките им преди оставащите 5 турнира в София, за да могат те да представят града си по най-добрия начин и да излъчат повече свои представители на Мондиала в Мексико. 

Днес+