dsc_3768

dsc_3768

Общински полицаи газят закона, пушат в заведение

Обичайна гледка е рано сутрин служители от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" да палят цигара след цигара в кафене, намиращо се близо до сградата на общината. Хората, които трябва да следят за спазване на обществения ред в града, са сред нарушителита на закона, който забранява пушенето в закрити помещения. Компания им правят и служителите от Гранична полиция, за които явно законът не струва нищо.

Пазителите на реда май са решили да изпреварат евентуалните промени в закона и сами си разрешават да пушат без да бъдат санкционирани за това.

Днес в парламента ще бъдат обсъдени на първо четене промените в Закона за здравето, които предвиждат за се върне пушенето в обособени самостоятелни помещения в ресторанти, питейни и нощни заведения, кафенета, игрални зали и стадиони.

В "Най-добрият град за живеене" в страната явно важат други правила, защото тук Закона за здравето се нарушава масово и се пуши. Пепелници в заведения се предлагат открито посред бял ден. Собствениците на кафенета се оправдават с ниските обороти и никой не отчита факта, че причина за това не е забраната за пушене, а липсата на пари у хората.