ChernoMore

ChernoMore

Обсъждат визията на Черно море на международен форум начален час 9.00ч и е организирана от "Черноморски институт" - Бургас с любезното съдействие на фондация "Фридрих Еберт".

За трети път организаторите и участниците  в международната конференция ще превърнат Бургас в  своеобразен център  на Черноморския регион с намерението да постигнат реални резултати от дискусиите и извеждането им от документите в реалните политики на страните от региона. Черноморският институт и фондация "Фридрих Еберт" отдават сериозно значение на публичните дебати по проблемите за развитие на Черноморския регион.
Участие в конференцията ще вземат представители на Европейските институции, национални, регионални и местни власти, представители на черноморските страни и техни дипломатически мисии в България , представители на различни организации и институции в Черноморския регион. 
Черноморският регион   се превръща във важна зона на икономическо, енергийно и политическо коопериране. Неговото бъдеще се асоциира с идентификацията му като Европейски Черноморски регион. Това определя необходимостта дискусиите  за развитието, приоритетите и значимостта на Черноморския регион да бъдат провеждани преди всичко  на неговата територия, за да се отчетат всички специфики.