3

Обучават децата в Несебър с нова форма

начинание.

Представянето на тази форма на образователно и възпитателно сътрудничество събра сред тихия уют на книгите децата от подготвителна група на детското заведение в град Свети Влас заедно с техните учители и родители. Директорът на ОДЗ "Делфинче" Сузана Говедарска представи целите и дейностите на проекта, а домакинът на събитието, библиотекарката  Лиляна Белчинова обясни на децата как е подредена библиотеката и как да намират бързо и лесно книгите, които искат да прочетат.

Всеки един от бъдещите първокласници получи и специален подарък – безплатна едногодишна индивидуална читателска карта. Поздрав и благодарност от страна на възпитаниците на детското заведение бяха песните и стиховете, които те изпълниха пред присъстващите. Малчуганите не пропуснаха да покажат и готовността си да превърнат книгата в  свой незаменим приятел. Събитието уважиха и гости от Общинска администрация Несебър, които също поздравиха децата и им подариха интересни книжки.

Вълнуващата проява е пример на добра практика на сътрудничество между детската градина, семейството и обществените институции в предучилищната подготовка на най-малките жители на община Несебър.