DSC_6116

DSC_6116

Обучиха 70 доброволци как да разпознават трафика на хора

организира от Националната комисия за борба с трафика на хора и с активното участие на Местната комисия за борба с трафика на хора със секретар Силвия Цакова. На специална церемония днес доброволците, които участваха в обучението, получиха сертификат "Аз съм доброволец" от Цветан Цветанов - председател на Националната комисия за бобра с трафика на хора и министър на вътрешните работи.

"Надявам се вие да станете посланици на онова, което сте научили по време на обучението и да участвате активно в превенцията. Свидетел съм на много случаи на хубави момичета, как без да подозират стават жертва на трафик. Не искам да имаме осъдени за това престъпление, а да има такава превенция, че да не се стига до тук", каза Цветан Цветанов.

Лятната доброволческа акамедия се организира за втора поредна година с финансовата подкрепа на фондация "Ханс Зайдел". Председателят на фондацията - Богдан Мирчев днес обяви, че академията ще има и свое трето издание.

В рамките на обучението бе организаран и концерт с участието на Рафи Бохосян, "5-те сезона" и клуб "Сезони" към читалище "Пробуда" в Бургас.