Poslaniya

Poslaniya

Обяснение в любов на 100 години

от Габрово, Търново, София, Пловдив.

Над 70 цветни картички връщат времето назад в Града на шоколада, виното и любовта в Grand Mall . Те са от колекциите на краеведа Ярослав Гочев, арх. Дабко Дабков и търговеца Ангел Патракиев.
Картичките ни вкарват в машината на времето и дават много свежи идеи за обяснение в любов. Нищо, че те идват от залечните години, когато Св. Валентин още не е бил почитан по нашите места. Затова пък стрелите на Амур са летели точно толкова бързо, колкото и днес.
Няколко музейни документа ще напомнят и за Лозаро-овощарската изложба във Варна от 1932 г. Сред тях е диплома на Славчо Новак – потомък на създателя на Морската градина Антон Ян Новак. Дипломата удостоверява, че специалистът е участвал със своя продукция в това изложение. Газета от миналото - „Варненски общински вестник” разказва надълго и широко за избраните гроздове и вина, представени пред публика. А рекламна листовка на лозаро-винарска кооперация „Димят” показва как са рекламирали производството си старите винари преди 80 години.
А по коридорите на Града на шоколада, виното и любовта в Grand Mall съвременни Афродита и Амур забавляват посетителите и раздават меденки с любовни пожелания. 

Днес+