site_Nesebar

site_Nesebar

Официалният сайта на Община Несебър с над милион посещения за 10 месеца

, бизнесмени, гостите на града и околните населени места.

Благодарение на плодотворните екипни усилия вече 3 години сайтът е изключително иновативен, отлично структуриран и поддържан, с богато административно, информационно и видео съдържание. Актуални видео новини и репортажи са уникални и характерни само за Община Несебър и не се намират в други общински сайтове. Секция „Новини” предлага винаги актуална и на минутата публикувана информация от последните събития в общината. На сайта се подържа видео архив и архив новини от 2008, 2009 и 2010 година.

 

Община Несебър се е погрижила също и за чуждоезичните си жители и гостите, изграждайки огледално съдържание на официалния сайт във версии на руски и английски езици с актуални и интересни новини, видео новини, съобщения и информация на съответния език.

 

За удобство на жителите на общината се подържа секция "Инфо център", където се намира актуална и ясно структурирана информация по отдели, документи, бланки и декларации, а също и административни съобщения и информация за предстоящи събития. 

Секция "Икономика" е предназначена за бизнеса и там е поместена актуална информация за търгове, обществени поръчки и конкурси. Разделът е разработен с цел прозрачност в делата по управление на Община Несебър. Тук е публикуван и План за развитие на община Несебър 2007 - 2013, основни приоритети, мерки и цели.

Сред лидерите по брой посещения са и отделите "Култура" и "Социална политика". Първият от споменатите раздели е богато разработен с обширна информация относно културни събития, културен календар, читалища, Обединена общинска школа по изкуствата, Общински детски комплекс, фестивали, местни празници и т.н.

 

Секция "Социална политика" е мястото, където са представени всички новини със социална насоченост, информация за защита от дискриминация, информация за: Домашния социален патронаж, Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Община Несебър, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ при Община Несебър, Кабинет за социално превенция към МКБППМН. Ежеседмично се публикува менюто на млечната кухня. Тук се намират и документите за отпускане на помощ за новородено - една от социалните придобивки, с които общината се гордее и отличава от другите местни институции в страната.

 

Раздел "Здравеопазване" съдържа подробна информация за медицинските заведения на територията на общината, както и имената на лекари и телефони за контакт.

 

По гореспоменатия принцип в секция "Образование" е публикувано всичко най-важно и необходимо - списък и контакти на училища и детски градини, актуални новини, документи, бланки и декларации.

 

Подробно и богато застъпени с актуални новини, документи и информация са и отделите "Туризъм", "Спорт и младежки дейности", "Международно сътрудничество", "Европейски проекти", "Защита при бедствия".

 

Секция "Строителство" дава информация относно бъдещи, текущи и изпълнени проекти в програмата на Община Несебър.

 

Раздел "Общински съвет" съдържа всички решения, наредби, комисии, обща информация, сесии и видеоматериали от сесиите на Общински съвет - Несебър, с което общината отново показва иновативност и амбиция за пълна прозрачност и информираност на своите жители.

 

Възоснова на всички тези положителни тенденции, не са случайни и резултатите и трайният и устойчив ръст на посещенията в сайта на Община Несебър, като само за периода 21 юли 2010 – 7 юни 2011 (около 10 месеца) бяха отчетени над милион посещения на начална страница при средно месечно 20 - 25 000 уникални посетители според статистиката на Webalizer и AWStats по данни от хост доставчика Netterra.

 

При направен анализ и регистрация в Google инструменти за уеб администратори се установиха за двата домейна www.nessebarinfo.com и www.nesebarinfo.com следните резултати:

- Анализ на заявки за търсене, импресии и кликове към nessebarinfo.com: 50 000 импресии средно месечно и 4500 кликове;

- Анализ на заявки за търсене, импресии и кликове към nesebarinfo.com: 200 000 импресии средно месечно към 6500 кликове.

 

Т.е. сайтът на Община Несебър се показва като резултат при търсене средно месечно 250 000 пъти, като през Google има по над 11 000 посещения средно месечно.