Oktay

Oktay

Октай Енимехмедов с профил в социалната мрежа, два часа след опита за покушение над Доган за покушение спрямо лидера на ДПС Ахмед Доган. 25-годишният мъж насочи газов пистолет към главата на Доган, докато той четеше речта си на VIII Национална отчетно-изборна конференция на партията, която се проведе в зала 3 на НДК (Национален дворец на културата) в столицата. Стана ясно, че Октай не е делегат на конгреса.

Докато Енимехмедов е бил отвеждам първо в болницата (той бе с множество рани по главата и тялото от ритниците на делегатите на ДПС, които се нахвърлиха върху него след опита му да стреля по Доган) някой е създал негов профил. Името на бургазлията е изписано на латиница. Към личната информация се посочват датата и годината на раждане, както и родния му град. За 6 часа от създаването на профила, представящия се за Октай Енимехмедов се е сприятелил с 51 души. В профила е качена снимка на Октай, както и стоп кадър от конференцията, на който се вижда как мъжа насочва газовия пистолет срещу Доган.
В профила е качен клип "Протестиращи обявиха ДПС за незаконна партия", както и част от текста на възрожденска песен - "Боят настава, тупкат сърца ни - ето ги близо наште душмани. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна".
Там още се вижда и снимка на Ахмед Доган с коментар към нея: "През цялото време на агентурната си работа Доган донася, разузнава и анализира само по турска линия. Повечето от жертвите му са негови роднини, приятели, любовници и съселяни от с. Дръндар. Всички те са хора, които го възприемат като изключително близък и му споделят най-съкровените си тайни. Това е добра метафора за политическата кариера на Доган, свързана неизменно с българските турци и тяхното доверие към него".
Един от приятелите в профила е написал "Хубаво е, че някой му поддържа страницата" явно без да погледне, че тя е създадена днес, както и "Тази страница е поредният театър".
Очевидно е, че профила не е истински. Остава въпросът кой, защо и с каква цел го е създал?