DSC_0209

DSC_0209

Отпушиха пътя за морето. Пътен възел "Юг" с акт 16

който се реализира едва сега. Много правителства обещаваха, но това го направи. На този участък са станали 37 смъртни случая, над 60 души са с увреждания след катастрофи тук", каза кметът на община Бургас Димитър Николов. 

DSC_0276Той получи от министър-председателя акт 16 за пускане в експлоатация на обекта. "Тези, които ни броят обещанията, да не пропуснат да ги отчетат. Това са обещания за години напред. Това не е обещание дали ще купиш дъвка или не", заяви Бойко Борисов преди офиициалното откриване на надлеза.DSC_0247

Надлезът е снабден с двойно еластична ограда. В изграждането му са вложени 4 200 000 евро. Първата копка бе направена на 16-ти януари м.г.

На откриването днес дойдоха депутатите от ГЕРБ - Димитър Бойчев, Галина Милева, Иван Вълков, Диана Йорданова, които активно работиха за реализацията на проекта още като общински съветници в местния парламент на Бургас. На официалната трибуна се качиха и народните представители, които напуснаха "Атака" - Калина Крумова и Стоян Иванов. За откриването дойдоха и кметовете на морските общини - Панайот Рейзи на Созопол и Георги Лапчев - на община Царево, областният управител на Бургас Константин Гребенаров и екипа му, съветниците от ГЕРБ в местния парламент.

На откриването присъства и генералният консул на република Турция в Бургас Джем Улусой. Надлезът е част от международния път, който свързва страната ни с Турция.

Снимки Етелка Пирева