DSC_6979

DSC_6979

"Петлите" се окичиха със златния знак от областта Павел Маринов. Престижната награда, учредени през 2010 г. ,получи ръководителя на танцовата формация  - Георги Димитров. 

"Наградата  е с решение на Областната управа. Тя се дава за принос за поддържане авторитета на Бургаска област в областта на културата  у нас и в чужбина", поясни Маринов  от трибуната на заседателната зала на държавното учреждение.
Танцова формация "Петлите" е създадена по идея на Георги Димитров. Основата е поставена с концерт на 21 ноември 2006 г. - Денят на христианското семейство. В нея пеят и танцуват деца от дом "Ал. Георгиев - Коджакафалията" и такива от соициално слаби семейства. Биографията на "Петлите " включва над 70 концерта в Бургас и страната. Сред най-силните са "Родени без любов" и "Пеем и танцуваме, за да не плачем".
Последната им изява на голяма сцена бе през ноември т. г. в зала 1 на Националния дворец на културата в София, а снощи имаха концерт и в Бургас.
"Искам да благодаря на всички наши спонсори и приятели, на журналистите и медиите. Но най- много на кмета Димитър Николов, без неговата помощ през 2009 -та година щяхме да се разбиием", сподели напористият ръководител на формацията Георги Димитров.